Verbindingsmiddel DSL-12/13D

Verbindingsmiddel DSL-12/13D
De SpanSet DSL is getest en goedgekeurd. In alle gevallen bleven de stootkrachten onder de 6 kN, zelfs bij verankering beneden bij maximale uitrekking of met beide benen beneden verankerd bij maximale uitrekking.

Deze verbindingslijn is een innovatieve oplossing, die de voordelen van lijnen met valdemping combineert met die van valblokken. Hierbij worden 2 kleine zelfoprollende verbindingslijnen met een valdempende unit gecombineerd en ontstaat er een Y- vormig verbindingsmiddel. Dit verbindingsmiddel heeft CE volgens EN 360 en EN 355. Het DSL-verbindingsmiddel wordt als verbindingselement tussen uw veiligheidsharnas en een aanslagpunt toegepast.

Het DSL-verbindingsmiddel wordt ontwikkeld en getest voor het opvangen van krachten bij een val. Dit betekent dat de band als een onderdeel van een valbeveiligingssysteem gebruikt moet worden. Hiermee kan men gebouwen bereiken die geen valbeveiligingsvoorzieningen hebben. Een valdemper maakt het mogelijk om u zelfs 2 meter lager te zekeren. Met het DSL-verbindingsmiddel kan men zowel veilig tussen de verankeringspunten als ook de gehele lichaamslengte bewegen. Door het toepassen van een oprolmechanisme reageren de lijnen ook bij een val en verkorten hiermee de valafstand en valkracht voordat de valdempers belast worden

Wie zou het systeem moeten gebruiken?
Het werken op hoogte kan grote risico’s met zich meebrengen. Daarom is het nodig dat alle gebruikers voldoende kennis bezitten om de voor gebruik uit te voeren tests en ook de juiste wijze van montage deugdelijk te kunnen uitvoeren. Het DSL-verbindingsmiddel heeft, wanneer het door de gebruiker volledig uitgetrokken wordt, een werklengte van 2 meter. De arbeidslengte past zich automatisch aan als de afstand tot het verankeringpunt verandert. De band rolt op. Het DSL-verbindingsmiddel werd ontwikkeld en getest voor personen tot maximaal 140 kg.

TPD-Y verbindingsmiddel

TPD-Y verbindingsmiddel
De TPD-G 1534 en TPDE G-2024 zijn Y-vormige verbindingsmiddelen volgens DIN EN 355 en zijn ideaal voor het werken op Ladders of hoogspanningsmasten.
Verbindingsmiddelen volgens EN 354/355.

  • Getest op scherpe kanten
  • Zeer robuuste uitvoering
  • Standaard met RFID transponder-foil uitgerust
  • Verbindingsmiddel met valdemper
 • De TPD-Y verbindingsmiddelen
  • Extreem veelzijdig
  • Nauwkeurig afstellen/instellen
  • Licht van gewicht
  • Geen overbelasting mogelijk
  • Een vast of elastische Y-verbindingsmiddel mogelijk